Terug Op Pad
Wat is Be TOP
Be TOP staat voor Terug Op Pad. Wij bieden educatieve dagbesteding en individuele begeleiding aan jongeren en jong volwassenen die om verschillende redenen extra aandacht kunnen gebruiken. Zo bieden we plek aan jongeren die vastlopen binnen het onderwijssysteem of die een afstand ervaren tot de arbeidsmarkt.
Uitgangspunt
Ook is er bij Beverdijcken ruimte voor jong volwassenen die voor langere tijd gebaat zijn bij een dagbestedingsplek. Ons uitgangspunt is het creëren van een veilige en gezellige omgeving voor alle deelnemers, waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn.
Het bieden van rust, structuur, waardering en zinvolle activiteiten die bijdragen aan de zelfredzaamheid van deelnemers hebben we hoog in het vaandel staan.
Onze werkzaamheden
We verzorgen onze boerderijdieren, werken in de keuken, zijn lekker buiten in de (moes-)tuin en helpen regelmatig in onze vergaderlocatie; de groepstal.
Gasten die onze locatie voor een vergadering of bijeenkomst gebruiken, ontbreekt het aan niets! We bakken lekkers voor bij de koffie en serveren voor onze gasten een lekkere boerenlunch. Veel van onze verse producten komen uit eigen moestuin, die we natuurlijk samen onderhouden.
Daarnaast hebben we diverse samenwerkingen met lokale ondernemers. We zijn hiervoor vaak in de keuken te vinden zijn, maar bieden ook ruimte voor creatieve ontwikkeling en praktische vaardigheden. Samen verrichten we eenvoudige inpakwerkzaamheden, voor sommige deelnemers met het oog op een start of terugkeer in het arbeidsproces.
Ook bieden we met momenten keuze-activiteiten aan, waarbij we de deelnemers stimuleren om bewust bezig te zijn met hun leerdoel of datgeen wat belangrijk is voor hun toekomst.
Wij zoeken jou!
Hou je ervan om je handen uit de mouwen te steken, om te leren en te ontspannen in een rustige maar gezellige omgeving? Heb je behoefte aan ruimte, rust en regelmaat, maar wil je ook actief en nuttig bezig zijn?
Dan is Be TOP aan de Beverdijcken in Bladel een mooie plek voor jou. Twijfel je of Beverdijcken een geschikte plek voor je (of je zoon/dochter) is, dan denken we graag met je mee!
Ben je geïnteresseerd?
Jongeren en jong volwassenen kunnen via verschillende wegen gebruik maken van de mogelijkheden van onze educatieve zorgboerderij. Meestal gebeurt dit via de gemeente. De gemeente geeft een indicatie af middels de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), WLZ (Wet Langdurige Zorg) of de Jeugdwet. Je kunt je daarvoor melden bij het zorgloket van de eigen gemeente.
Kom je in aanmerking?
Er volgt een keukentafelgesprek waarbij de gemeenteconsulent kijkt of jij of jullie zoon/dochter in aanmerking komt voor een indicatie. Als dat het geval is kan er een kennismakingsgesprek gepland worden bij Beverdijcken, waarin informatie gegeven wordt over de werkwijze. Ook wordt besproken of de specifieke hulp en/of de begeleidingsvraag passend is bij datgeen wij bieden. Samen lopen we een rondje over het erf om een goed beeld te schetsen van onze zorgboerderij.
Misschien is het fijn om te weten dat we op dit moment geen wachtlijst hebben. Plaatsing is altijd afhankelijk van de begeleidingsvraag en welke dag(en) de plaatsing betreft. Vaak is het mogelijk na verloop van tijd uit te breiden, maar het kan ook nodig zijn om juist minder zorg te bieden. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met alle betrokken partijen.
Samenwerking
Wij zijn onderdeel van de ZorgCoöperatie Brabant. Dit is een samenwerkingsverband van kleinschalige zorgaanbieders, die staan voor toegankelijke, persoonlijke en professionele hulpverlening voor mensen die dit nodig hebben.
De kracht van deze samenwerking uit zich in een breed aanbod waarbij kennis en ervaring worden gebundeld. De kleinschaligheid maakt de hulpverlening vanuit het zorgcollectief persoonlijk, toegankelijk en draagt bij aan de flexibiliteit in processen en werkwijzen, waardoor adequaat kan worden gereageerd op vragen vanuit mens en maatschappij.